Плакет за община Благоевград

Плакет за община Благоевград | StandartNews.com

Почетен юбилеен плакет получи община Благоевград на официална церемония по откриването на Десетото издание на Националното състезание по английски език на Кеймбридж училища. Събитието се проведе в зала „Пейо Яворов" в областния център, където присъстваха над 700 ученици и учители по английски от цялата страна. Специални гости на отриването бяха заместник-кметът на общината по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, председателят на общинския съвет Радослав Тасков, началникът на РИО – Благоевград Ивайло Златанов, председателят на „Асоциация на Кеймбридж училищата в България" Владимир Колев.

Домакини на Националното състезание по английски език за първа година са благоевградските училища Седмо СОУ „Кузман Шапкарев" и Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов". Директорките на двете учебни заведения Лилия Стоянова и Тина Попова също получиха юбилейни плакети. Владимир Колев се обърна към участниците в състезанието с пожелание да покажат най- доброто от своите знания и умения, но също така да намерят нови приятели, да опознаят Благоевград и всички градове от страната, за да могат да я обикнат и да останат в България.

Участниците в юбилейното издание на състезанието по английски език бяха приветствани с изпълнения от възпитаниците на Природо-математическата гимназия "Акад. С. П. Корольов", Школа по народно пеене към Обединен детски комплекс, Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Пиринска китка", Балет „Астра". Те разкриха пред своите връстници красотата на Пиринския край и традициите на танца и фолклора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай