Пиринско с проект за намаляване на младежката безработица

Пиринско с проект за намаляване на младежката безработица | StandartNews.com

Проектът на Областния план за превенция и намаляване на младежката безработица 2016-2020 г. в Пиринския край бе представен в петък в Благоевград. Заместник-областният управител Асим Адемов и председателят на Института за подготовка на служители в международни организации Людмил Ковачев направиха презентацията пред есперти и младежи.

Областите Благоевград, Ловеч, Плевен, Хасково и Габрово са петте пилотни области, включени в проекта, който ще стартира през 2016 г. В основата му са много възможности за превенция на младежката безработица. Става въпрос за насърчаване на младежки информационни кампании, ефективно взаимодействие с местните работодатели, осигуряване на стажантски позиции, организиране на курсове за предприемачи, активна подкрепа за развитие на всички форми на учене през целия живот, популяризиране на добри практики за обучение, които имат стимулиращ и мотивиращ ефект.

На срещата присъстваха представители на висши учебни заведения, училища и професионални гимназии от Пиринско, Център за кариерно ориентиране към Регионален инспекторат по образованието в Благоевград, на дирекция „Бюро по труда", на Обществен съвет, на дирекция „Регионална служба по заетостта".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай