Петорна експертиза: Ники е починал заради побоя

Петорна експертиза: Ники е починал заради побоя | StandartNews.com

И петорната съдебно-медицинска експертиза за смъртта на 16-годишния Николай Димитров бе представена днес във врачанския окръжен съд. Тя бе поискана от защитата на подсъдимите Иван Каменов - Цофъра, Ивайло Миланов - Акулата и Калин Димитров-Скинара,съобщава "Трибали".

Целта беше да се види дали нанесеният побой над момчето има пряка връзка със смъртта му. Петимата столични експерти бяха категорични, че при нанасянето на черепно-мозъчна травма, каквато е получил Ники и след усложненията от нея, в над 80% от случаите изходът е летален. Били са открити четири сериозни травми по главата на ученика.

Представилите се пред врачанския съд лекари единодушно потвърдиха, че усложненията в здравето на пребитото момче са настъпили заради получените първоначално травми от побоя, нанесен му от Цофъра, Акулата и Скинара, а не от по-късна намеса, както твърдяха адвокатите на подсъдимите.

В края на август 2013 г., пред нощен бар "Бирхале" във Враца десетокласникът бе пребит от двамата гардове на заведението след скандал с техен приятел. Първоначално Ники бе настанен в хирургията на врачанската болница, но след като състоянието му се влоши го приеха в кома в столичния "Пирогов". Месец по-късно момчето издъхна без да дойде в съзнание. Смъртта на Николай провокира серия граждански протести във Враца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай