Петима в ареста за бой по полицаи

Петима в ареста за бой по полицаи | StandartNews.com

Колеги спасили двамата униформени от линч в ромската махала на Сандански

Петима пияни и агресивни жители на ромската махала в Сандански, сред които е непълнолетен младеж, нападнаха и биха полицаи. Екшънът се разразил към 22:30 часа във вторник, когато в полицейското управление е получен сигнал за възникнал скандал между две групи лица на улица "Кукуш" в града.

Пристигналите на място двама полицейски служители установили, че спорът е прераснал във физическа саморазправа. Те опитали да предприемат мерки за овладяване на конфликта. Но биещите се мъже се нахвърлили върху униформените с юмруци и ритници. Нападателите нанесли удари по служителите на реда и разкъсали служебното им облекло. По-тежките последици за полицаите са предотвратени от пристигналите техни колеги. „Изпратени са на мястото на инцидента още два полицейски патрула.

Агресията на побойниците е прекратена. Пострадали са двама полицейски служители – инспектор от сектор „Опазване на обществения ред" и катаджия. „Един от тях е с над 10-г. стаж в системата на МВР. Те са посетили Спешен център, където са прегледани и освидетелствани, извадили са си медицински. Имат синини по телата, охлузвания и натъртвания. Освободени са за домашно лечение, възстановяват се от стреса след случилото се с тях", обясни директорът на ОД на МВР – Благоевград Росен Танушев. Скандалът между двете групи в ромската махала избухнал заради битов спор, уточни той.

Задържани са петима души. Зад решетките са 45-г. З.И., двамата му синове Н.И., на 23 г., и В.И., на 21 г., 18-г. К.Ш. и 16-годишен младеж, всички са от Сандански. Те са в ареста със заповед за задържане до 24 часа. „За случая лично уведомих дежурния районен прокурор. Образувано е бързо производство, прокуратурата ще иска налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража", и за петимата арестувани", каза още полицейският шеф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай