Петима ранени в тежка катастрофа на пътя Русе – Силистра

Петима ранени в тежка катастрофа на пътя Русе – Силистра | StandartNews.com

39-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа на пътя Русе – Силистра, в района на разклона за село Николово, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Русе, цитирани от Блиц. Вчера, в 19.43 часа е постъпил сигнал за инцидент на пътя Русе – Силистра, в района на разклона за село Николово.

На местопроизшествието са изпратени екипи на полицията и пожарната. Установено е, че лек автомобил „Ауди" с русенска регистрация, управляван от 39-годишния Е.Г. от Русе, който се е движел от разклона към главния път, не е осигурил предимство и е предизвикал катастрофа с лек автомобил „Мерцедес" със силистренска регистрация, управляван от 47-годишния В.К. от Тутракан, който се е движел в посока от Русе към Силистра.

След сблъсъка двете коли са излезли от платното вляво и са се преобърнали. В резултат на инцидента водачът на „Аудито" е тежко пострадал и е настанен в русенската болница с опасност за живота – с фрактури на ребра и кръвоизлив на бял дроб. Други четирима, които са пътували в мерцедеса - две жени на 44 и 22, мъж на 26 години и младеж на 16 години са пострадали по-леко, с контузии и мекотъканни травми, след преглед в МБАЛ са освободени за домашно лечение.

На местопроизшествието е извършен оглед от оперативно-следствена група. Заведено е досъдебно производство. Заради инцидента движението в района е било затруднено и се е наложило да бъде регулирано с два екипа на полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай