„Перцата" приключват сезона с голям международен турнир

„Перцата" приключват сезона с голям международен турнир | StandartNews.com

Стара Загора. Най-добрите ни състезатели по бадминтон ще завършват годината с голям международен турнир в Града на липите, един от центровете на този спорт у нас. В надпреварата ще участват рекорден брой състезатели, почти 270 участници, от България, Румъния и Индонезия, съобщи председателят на старозагорския спортен клуб „Бадминтон" Христо Михалев, домакин на състезанието.

Оспорваната битка на „перцата" започва в петък и ще продължи до неделя на общо 10 корта в залите „Берое" и „Иван Вазов". Заключителни турнири за сезона се провеждат в още няколко града в страната, но в Стара Загора интересът е най-голям, защото условията тук са най-добри, смята Михалев. Той припомни, че само преди седмица Градът на лите бе домакин на Балаканския шампионат по бадминтон за мъже и жени, в който нашите национали се наложиха безапелационно. Те отстъпиха само една титла на конкурентите – при жените, и в отборното, и в индивидуалното класиране.

Последният за тази година международен турнир ще бъде открит от старозагорския градоначалник кметът Живко Тодоров и посланикът на Индонезия у нас. Бунян Саптомо в петък сутринта в спортната зала „Иван Вазов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай