Павел баня остана без обществен транспорт

Павел баня остана без обществен транспорт | StandartNews.com

Стара Загора. Павел баня и селищата в общината останаха без обществен транспорт след като досегашният превозвач „Автобусни превози" прекрати едностранно договора за превоз на пътници по общинската и областна транспортна схема. И двете страни се обвиняват взаимно за нарушаване на договорните задължения.

„Общинската администрация не ни превежда редовно парите, които ни дължи за превоза на учениците и пенсионерите с 50 на сто намаление", посочи един от аргументите за прекратяване на договора Иса Бесоолу, съдружник във фирмата-превозвач. Кметът на Павел баня Станимир Радевски обаче твърди, че това не е вярно и на свой ред обвини превозвача в куп нарушения.

„Той ни одра кожата, за 1 година поиска почти двойно увеличение на транспортната услуга без основание – от 130 на 240 хил. лв. Освен това не изпълнява всички курсове и не не представя никакви счетоводни документи за превозите", посочи кметът.

При създалата се патова ситуация областният управител на Стара Загора Димитринка Петрунова проведе във вторник спешна среща с председателя на общинския съвет в Павел баня Христина Петрова и общински съветници. Със своя заповед старозагорският губернатор е разрешил на кмета и общинския съвет да договорят пряко извършването на обществен превоз на пътници по утвърдените маршрутни разписания от общинската и областната транспортни схеми. По закон това пряко договаряне можело да бъде най-много за 18 месеца докато общинската администрация проведе нов конкурс.

„Разговаряме с 3-4 фирми, надявам се до няколко дни да сключим договора и транспортното обслужване да се нормализира", заяви кметът Радевски.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай