Патриотите искат по-лесни визи за българи от Украйна

Патриотите искат по-лесни визи за българи от Украйна | StandartNews.com

Предстои в скоро време депутатите от Патриотичния фронт да внесат в НС промени в закона за издаване на български документи, съобщи при посещението си в Добрич Ангел Джамбазки – евродепутат и зам.-председател на ВМРО. „Настояваме за по-лесни и евтини визи за нашата общност в Украйна.

Не ги наричам малцинство, защото там има близо половин милион население с български корени и българи" – каза Джамбазки. С промените, ако бъдат приети, ще се даде възможност на хората, които искат да дойдат в България, да получат виза „Д", която ще им дава право на работа, поясни още той. Джамбазки коментира и това, че в промените са заложени моменти, касаещи и семейства със смесени бракове – ако единият от двамата не е с български корени, то и той да може да получава виза „Д", за да има право на работа.

В отговор на питане за предстоящия местен вот Джамбазки заяви, че коалицията ще се опита да запази формата „Патриотичен фронт" в национален мащаб, като не изключва на места да има кандидати само на едната партия. Той заяви още, че не е обсъждана стратегия за подкрепа, но бе категоричен, че по вре
ме на изборите партията ще подкрепи всеки един друг кандидат за кмет на дадена община, стига да не е от ДПС или от партията на Касим Дал.

„За нас ДПС е противоконституционна, не българска, работи за чужд национален интерес и на всичкото отгоре е мафиотска група. Ако има някъде кандидат на ДПС ние ще подкрепим този, който е срещу него" – заяви той и добави, че макар и да не е воден разговор, то за ВМРО и партията на Касим Дал е същата. Джамбазки не изключва на места

Патриотичния фронт да заяви подкрепа за кандидати на Реформаторски блок или ГЕРБ, като добави, че все още разговори не са водени.

Преди обяд евродепутатът се срещна с жители на Добрич, а след обяд посети Шабла, където също проведе среща с жители на морската община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай