Първомайското надиграване в Кърджали

Първомайското надиграване в Кърджали    | StandartNews.com

Над 300 изпълнители от две области се включиха в надиграването на Първи май в Кърджали. Градската градина събра много жители и гости от региона. Големият танцов празник се организира за четвърти пореден път от БСП. Милко Багдасаров, народен представител от „Коалиция за България".

„Кърджали избра един нетрадиционен начин да отбележи празника на труда. Всички състави са самодейни и затова надиграването се превръща в истински празник. Задължителните манифестации за 1-ви май отдавна са в миналото. Сега хората се събират, за да празнуват истински и искрено. Отдаваме признание на техния труд и съчетаваме най-хубавата традиция на българския народ с най-красивото наследство – невероятния български фолклор", каза Милко Багдасаров, председател на Организационния комитет и член на ВС на БСП.

Празникът на Първи май продължи с много настроение. Имаше и надиграване на тракийско хоро, хоро по избор и ръченица. С много аплодисменти кърджалийци посрещнаха участията на фолклорните състави от Крумовград, Момчилград, Кърджали, Черноочене, Хасково и Димитровград, съобщиха организаторите областните организации на БСП в Кърджали и Хасково.

Журито, което оценяваше представянето на съставите, бе от трима хореографи. Имаше награди за всички участници, както за най-възрастния и най-младия състезател. Танцьорите се оценяваха за артистичност, оригиналност и емоционалност. В празника ще се включи и известният певец от Кърджали Здравко Мандаджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай