Парк за 6 млн. грейна в София

Парк за 6 млн. грейна в София | StandartNews.com

Вижте още снимки в нашата ГАЛЕРИЯ

Парк за 6 млн. лв. грейна в София. На официалното откриване на новото място за разходки и релакс на живущите в ж.к. "Зона Б-5" присъстваха министър-председателят Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Преди 10 години, когато коментирахме с кмета на София Йорданка Фандъкова как трябва да изглежда столицата, си я представяхме с повече паркове, детски площадки, спортни съоръжения и т.н. Днес, въпреки огромната съпротива, открихме парк „Възраждане" в ж.к. "Зона Б-5" и мисля, че това е голяма придобивка за целия квартал. Преди години твърдо бяхме решили да не допуснем мястото да бъде откраднато. Сега съм щастлив, че виждам как деца с майки и бащи си играят тук". Това написа премиерът във Фейсбук, където публикува снимки от откриването.

"В парка има детска площадка, зона за цирково шапито, сух фонтан, амфитеатър, два паркинга и модерна самопочистваща се тоалетна. Инвестицията е за 6 млн. лева, като 4.3 млн. лева от тях са осигурени от "Софийски имоти", а останалите са отпуснати от фонда за устойчиво градско развитие на София", отбелязва премиерът.

"С Борисов идваме от прекрасен парк, за пореден път показахме, че София е зелен град. Проектът показа как се защитава общинска собственост, частен интерес, с общи усилия да защитим това София да стане от най-зелените градове в Европа", каза по-рано столичният кмет на Националната работна среща на ГЕРБ в НДК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай