15:50 ч.

17.04.16

2 мин.

2676

2

0
Парк за 6 млн. грейна в София
Снимка: Фейсбук

Вижте още снимки в нашата ГАЛЕРИЯ


Парк за 6 млн. лв. грейна в София. На официалното откриване на новото място за разходки и релакс на живущите в ж.к. "Зона Б-5" присъстваха министър-председателят Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова.


"Преди 10 години, когато коментирахме с кмета на София Йорданка Фандъкова как трябва да изглежда столицата, си я представяхме с повече паркове, детски площадки, спортни съоръжения и т.н. Днес, въпреки огромната съпротива, открихме парк „Възраждане" в ж.к. "Зона Б-5" и мисля, че това е голяма придобивка за целия квартал. Преди години твърдо бяхме решили да не допуснем мястото да бъде откраднато. Сега съм щастлив, че виждам как деца с майки и бащи си играят тук". Това написа премиерът във Фейсбук, където публикува снимки от откриването."В парка има детска площадка, зона за цирково шапито, сух фонтан, амфитеатър, два паркинга и модерна самопочистваща се тоалетна. Инвестицията е за 6 млн. лева, като 4.3 млн. лева от тях са осигурени от "Софийски имоти", а останалите са отпуснати от фонда за устойчиво градско развитие на София", отбелязва премиерът.


"С Борисов идваме от прекрасен парк, за пореден път показахме, че София е зелен град. Проектът показа как се защитава общинска собственост, частен интерес, с общи усилия да защитим това София да стане от най-зелените градове в Европа", каза по-рано столичният кмет на Националната работна среща на ГЕРБ в НДК.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 00:18 · 20.04.2016
гаменчетата ще го разкатаят за 3 дни. даже циганите ще го пазят повече
Потребител · 21:03 · 17.04.2016
Ха, хубаво, но 6 милиона!!!!!!! Не е ли малко множко...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент