19:05 ч.

27.06.18

1 мин.

0

6

0
Пълна промяна в центъра на Видин

Започва реконструкцията на централната градска част, съобщи кметът на Видин Огнян Ценков. Първата копка ще бъде направена на 10 юли, а лентата за завършване на реконструкцията трябва да бъде прерязана на 1 август 2019.
Проектът за промяната на центъра се финансира от европейската програма „Региони в растеж". Стойността му е 11,9 млн. лв., като приносът на общината е само 554 000 лв. Той ще бъде изпълнен на пет етапа като ще обхване пространството от драматичния театър и река Дунав до сградата на МВР. Първоначално ще се работи в пространството от реката до музей Конака.
Предвидена е цяолстна подмяна на подземните комуникации – водопроводи, канални тръби, оптични кабели, електрификация. Сегашната гранитна настилка също ще бъде сменена с термолющен гранит, който ще бъде обезопасен срещу хлъзгане. Запазват се основните акценти – паметникът на Бдинци в центъра на площада, цветните партери, фонтаните. Всичко обаче ще бъде реновирано. Премахват се ротондата от брега на Дунава, фонтанът „Трите грации" пред съда, колоните пред музея Конака.
Това е един много важен и нужен проект, обяви Огнян Ценков. Той ще създаде условия за отдих с кътове, ще има ново осветление и пейки. Обсъждането му е започнало през 2011 г. и всеки жител на града е могъл да изкаже своето мнение за него.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 00:27 · 12.07.2018
видин е велик град оцелял хилядолетия но нищо не може да устои на софийската простотия и некадърност. софийските мангали съсипаха България
Потребител · 23:06 · 07.07.2018
Един ПРЕКРАСЕН град, град от векове, с традиции и изключителен културен живвот беше съсипан от комунистическата власт.
Когато сте във Видин не гледайте мръсотията, циганите и грозните порутени мръсни сгради от времето на социализма. Идете на гробището и вижте снимките нагробовете. Там е истинският Видин - фраковете, кринолините и лицата, гледащи открито и с достойство - ето това е Видин!
Дано Бог накаже боклуците, които съсипаха моя град!
Потребител · 20:31 · 08.07.2018
@Потребител Такива като теб вече 28 години демократите ви еб*т, но все комунистите ви виновни.
Видин бе опоскан по времето на прехода, благодарения на тези, като теб които чакат със свалени гащи някой да дойде и да ги оправи.
Потребител · 20:51 · 30.06.2018
То във Видин хора няма, но е много важно да се направи ремонт на гродсия площад. Така ли ще вълнем хората? Има още пари за присвояване, това е истината......
Потребител · 20:16 · 27.06.2018
Много е важно да се каже , че е по евроейска програма. Тя тая европа мамицата ни разката ама ние още се дупим. Явно сме някакви мазохисти. Де да знам
Потребител · 19:45 · 04.07.2018
@Потребител ей ти Азия, на една ръка разстояние - беж да си оправиш живота!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент