Падна шефът на бургаската митница

Падна шефът на бургаската митница | StandartNews.com

София. Директорът на митница „Бургас" Валери Стефанов беше уволнен от шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Последваха го и заместникът му Кирил Динев, а също и началника на отдел "Последващ контрол" Ростислав Йонев. Началникът на сектор "Енергийни продукти" в отдел "Акцизи" Калина Димитрова пък е понижена в по-долен ранг.


Освобождаването им е заради образуваните срещу тях дисциплинарни производства, за които беше съобщено в четвъртък. Четиримата са създавали условия за манипулиране на данни и за извеждане на акцизни стоки без контрол в данъчния склад - Нефтопристанище Росенец на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД.


Агенция "Митници" е започнала и процедура по преразглеждане на издадения Акт за съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове на данъчния склад Нефтопристанище Росенец.
В началото на миналото лято лицензът на базата в Росенец беше отнет, както и този на "Лукойл Нефтохим". По-късно базата работеше с временен лиценз докато бъдат монтирани всички измервателни устройства, за да се контролира обемът на постъпващите и напускащите количества петрол.


Ръководството на Митница „Бургас" за срок от 45 дни е поверено на Венцислав Халаджов, заместник-началник на Митница „Русе".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай