Падина търси пари за възстановяване на речни прагове

Падина търси пари за възстановяване на речни прагове | StandartNews.com

Прагове и земеделските площи в ардинското село Падина са отнесени от последните обилни дъждове. "Заради проливните валежи в началото на февруари по коритото на река Падинска в района на местността "Оваджика" са отнесени прагове и земеделските площи, изместено е коритото", съобщи кметът селото Кямил Кичуков. По думите му валежите всяка година прекъсват и селскостопанските пътища, които обслужват хората от двете страни на реката.

Местните жители са събрали и подписка за предприемане на незабавни мерки. Информирана е и областна администрация Кърджали, откъдето е пристигнала работна група, за да направи оценка на щетите.Комисията е поела ангажимент обектът да бъде включен в списъка за отпускане на средства за възстановяване на праговете и укрепване на коритото на реката.

"Надяваме се да бъдат отпуснати средства от Междуведомствената комисия за възстановяване "леглото" на реката", коментира още кметът на Падина Кямил Кичуков.

Селото е едно от най-големите населени места на територията на община Ардино. По постоянен адрес в селото живеят над 1000 души. Местното население се занимава с картофопроизводство, бобови култури и една малка част с тютюнопроизводство. Има шивашка фирма и млекопреработвателно предприятие, където работят общо около 80 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай