Отварят трето трасе за тирове на Дунав мост 2

Отварят трето трасе за тирове на Дунав мост 2 | StandartNews.com

За преодоляване на струпването на много тирове на моста Видин – Калафат откъм българска страна, граничните служби на двете страни решиха да бъде отворено трето трасе за тях, съобщиха от „Гранична полиция". Автобусите и леките коли преминават по свое трасе без изчакване.

„Гранична полиция" стана инициатор за провеждане на среща с цел да се приемат мерки за облекчаване на движението. В нея участва и директорът на регионалната дирекция „Гранична полиция" – Русе, Димитър Чорбаджиев.
Забавянето започва от контролния пункт, който е на румънска територия. Шофьорите изчакват още със закупуването на винетки и разрешителни за преминаване през Румъния. На българска територия няма контролни пунктове на нито една от службите.

От половин година за преминаване през пункта се чака от 5 до 10 часа на българска територия. Образуват се опашки от 5 – 8 и дори 10 км. Шофьорите протестират. Те твърдят, че за времето на изчакването могат да стигнат до мястото на превозваните товари в страните от Западна Европа. За ферибота не сме чакали толкова, казват те.

Третото трасе за тирове ще облекчи движението през моста. Това обаче не може да стане веднага, нужно е време за преустройство на работата на данъчната администрация и граничната служба на Румъния. От пункта се надяват това да стане след няколко дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай