Отсъствие на депутат предизвика минискандал в Сливен

Отсъствие на депутат предизвика минискандал в Сливен | StandartNews.com

Отсъствие на сливенски депутат сред почетните гости по време на честването на 3 март на площад "Хаджи Димитър" предизвика мини скандал в града под Сините камъни. Народният представител от АБВ, бивш кмет и зам.-кмет на Сливен Иван Славов не се появи сред официалните лица, застанали до паметника по време на честването.

Там беше кметът на Сливен Кольо Милев, областният управител Димитър Сяров, депутатите Таско Ерменков от БСП и Мария Белова от ГЕРБ и други официални лица. Славов обаче остана сред множеството. "За неговото отсъствие има две причини. Или непознаване на регламента, или неуважение към ритуала", обяви пред журналисти депутатът от БСП Таско Ерменков. "Причините за моето отсъствие са технически, просто многото хора ми попречиха да стигна навреме", каза пред "Стандарт" Иван Славов.

От община Сливен бяха категорични, че депутатът е получил покана както всички останали негови колеги. При самото връчване на цветя в края на ритуала направи впечатление, че Славов не се поздрави с доскорошния си началник, кметът на Сливен Кольо Милев. През лятото на миналата година именно Милев уволни Иван Славов, който до тогава беше зам.-кмет по културата и образованието.

Според запознати антагонизмът между двамата е причина за депутатското отсъствие сред официалните гости в Сливен. Напълно е възможно това да стане причина и за разрива между БСП и АБВ по време на предстоящите кметски избори, твърдят познавачи на местния политически живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай