Отново физкултурник е „Любим учител” в Пиринско

Отново физкултурник е „Любим учител” в Пиринско | StandartNews.com

За втори пореден път преподавател по физическо възпитание спечели наградата „Любим учител 2015" на Пиринския край в конкурса на регионалния вестник „Струма". Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов връчи голямата награда на Николай Фарфаров от Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии в Разлог. „Искам да поздравя организаторите за това, което правят, защото това не е просто конкурс.

Това е признание, това е оценка на труда на учителя. Българинът по традиция изпитва уважение към учителите, благодарност и респект. Изключително ми е приятно да връча приза „Любим учител", защото да си добър учител трябва да имаш много голямо сърце. Трябва да обичаш и да даваш любов, а най-голямото удовлетворение е, когато срещу всички усилия получиш също обич и любов, а вие го имате от всички ваши деца, ученици, които ви подкрепиха", каза Камбитов. Награденият учител получи грамота и кристален плакет във формата на пламък, каквато е мисията на учителя - да пали искрата на знанието.

Победителят благодари на учители, родители, ученици, които са гласували за него. Втора в надпреварата остана учителката Маргарита Георгиева от село Крупник, а трета е Жанета Тумбева.миналата година наградата в конкурса спечели учителят по физкултура Динко Кумбаров от сатовчанското село Кочан. Церемонията тази година се проведе в мола в Благоевград и на нея присъстваха заместник-кметът по хуманитарни дейности Христина Шопова, председателят на общинския съвет Радослав Тасков, общественици, културни и спорни деятели, учители и гости. Събитието бе открито от управителя на вестник „Струма" Теодора Томова, която награди и учителите ветерани - Вера Цонева, Елка Тодорова, Евгения Йорданова. Бяха отличени и трите любими учебни заведения в Пиринско - трето място за НГХ „ Св. св. Кирил и Методий"- Благоевград, на второ място е НПГ „Димитър Талев" - Гоце Делчев, а първото място спечели ПГИТ "Проф. д-р Асен Златаров" – Петрич. Поощрителни награди бяха връчени на ПМГ „Яне Сандански", СОУ „Братя Каназиреви"- Разлог и „Св. св. Кирил и Методий" - село Крупник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай