Отмениха празник заради смъртта на президента Желев

Отмениха празник заради смъртта на президента Желев | StandartNews.com

Дъбрава. Няма да има празник в неделя, 1 февруари, посветен на Трифон Зарезан в благоевградското село Дъбрава. събитието се отлага за следващия ден, понеделник. Причината за промяната е обявеният национален траур в първия ден на февруари по повод внезапната кончина на президента Желю Желев. Затова в благоевградското селище няма да има тържество и веселба в този ден в знак на съпричастност към смъртта на държавния глава.

Събитието ще е на 2 февруари и ще започне в 10.00 часа пред кметството на село Дъбрава. Комисия от специалисти - сомелиери от различни винпроми ще определи кой ще стане „Цар на виното 2015". За целта е предвидена специална дегустацията на вина и домашни мезета за еликсира. Призове ще има в няколко категории - „Най-хубаво бяло вино", Най-пенливо вино", „Най-ароматно вино" и „Вино с характер". Награда ще се даде и за „Най-добро мезе за вино". Новият „Цар на виното" ще получи короната от миналогодишния победител Ради Костов. След това ще бъде извършен ритуал по зарязване на лозята в лозовите масиви на село Дъбрава.

Празничната програма ще бъде съпроводена от изпълнения на Ансамбъл „Пирин", на Мъжка фолклорна група при Нарочно читалище „Просвета" в квартал „Струмско" и на братя Пищолски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай