Отличиха благоевградчани на празника на града

Отличиха благоевградчани на празника на града | StandartNews.com

Благоевград не забрави да раздаде и отличия на заслужили граждани по повод 103-годишнината от Освобождението на града. Това стана на тържествената сесия на местния парламент в понеделник вечерта в салона на Драматичен театър „Никола Вапцаров". „Използвам възможността да благодаря на председателя на Инициативния комитет „100 години свобода" Атанас Камбитов и на уважаемите членове на комитета, че днешният ден е и официален празник на Благоевград", каза председателят на ОбС Радослав Тасков. За изключителен принос в развитието на инфраструктурата в Благоевград посмъртно бе отличен със званието „Почетен гражданин" зам.- кметът по строителствота на общината Александър Янев.

Наградата получи синът му Георги Янев. Наградата „Почетен гражданин" на Благоевград за цялостен принос в развитието и популяризирането на спорта не само в България, но и по целия свят бе за Марио Богданов - вицепрезидент на международната федерация и президент на Българската федерация по таекуон-до ITF. По време на тържествената сесия на Общински съвет- Благоевград бяха наградени благоевградчани в 10 категории „Личност на годината". За „Бизнес и предприемачество" бяха отличени Анжела Лазова и Тодор Наков, за „Здравеопазване" - д-р Валентин Славов, за „Култура" - Стойне Миленков, за „Медии" – Иванка Лалева, за „Спорт"- отец Андон Шавулев, за „Образование"э- Костадин Калинов, за „Хора в неравностойно положение" - Катя Сейменска , за „Морал"- Мирела Кючукова и за „Съхранение и традиции" - Илия Илиев.

Бяха наградени и талантливите деца на Благоевград. След това жители и гости на града видяха концерта на Ансамбъл „Пирин". Те станаха свидетели и на 3D мапинг шоу. Над финалния надпис „103 години свобода" се изля и фонтан от светлина от зарята, която освети небето над града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай