Отлагат спирането на топлата вода в Русе

Отлагат спирането на топлата вода в Русе | StandartNews.com

Принудителното спиране на топлата вода в Русе, което трябваше да започне след Великден, се отлага. Това съобщи Севдалин Желев - изпълнителният директор на "Топлофикация-Русе" на пресконференция, предаде БГНЕС.

Профилактиката ще се проведе през месец юни и вместо цял месец, ще продължи около 15 дни.

"След редица проведени разговори на депутати от Български демократичен център с представители на Министерство на енергетиката, Комисията за енергийно и водно регулиране и НЕК бе постигнато споразумение, което позволява на "Топлофикация Русе" да остане да работи и обявеното спиране през април да се изтегли за месец юни", обясни Желев.

Изпълнителният директор подчерта, че има указания от КЕВР за излизане на "Топлофикация-Русе" на свободния пазар и дружеството започва да работи по новите правила. Ниските температури не позволяват да се спре топлата вода и парното, тъй като има ангажименти към лечебни и социални заведения, детски ясли и градини.

От дружеството съобщиха също, че ще предложат на КЕВР намаляване с 10% от цената на тока за русенските абонати през следващия отоплителен сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай