Откриха спортен интернат след ремонт

Откриха спортен интернат след ремонт | StandartNews.com

Благоевград. Спортният интернат "Пирин" в Благоевград бе официално открит в петък след продължителен ремонт и пълно обновяване.

Лентата на обновената сграда прерязаха кметът Атанас Камбитов, зам.-председателят на ГЕРБ и водач на листата в Пиринския край Цветан Цветанов и председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер. Стотици граждани и симпатизанти присъстваха на събитието. 54 спортисти ще бъдат настанени в модернизираната сграда. Оформени и обзаведени са 27 двойни стаи, постройката вече е комфортна, функционална и обновена.

Помещенията разполагат с две единични легла, две бюра, гардероб и самостоятелен санитарен възел. На всеки от трите етажа има стая за подготовка, компютърна зала, офис. Обособено е перално отделение с пералня и сушилня, а желаещите да се хранят със здравословна храна ще могат да го правят в трапезария, разположена на партерния етаж. Общежитието на спортната база бе затворено за ползване през септември 2009 година, като преди в сградата са функционирали само два етажа. Средствата за модернизацията на спортния интернат са осигурени от „Булгартабак" АД. Преди две години тогавашният премиер Бойко Борисов преряза лентата на реновираната база. Тогава терените бяха напълно обновени, а корпусът на общежитието бе саниран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай