Откриха нов парк в Гоце Делчев

Откриха нов парк в Гоце Делчев | StandartNews.com

Официално откриха обектите по проект «Зелена и достъпна среда на град Гоце Делчев» във вторник. Той бе финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" и е на стойност 6 041 135,91 лева, от тази сума 302 056,80 лева са общински средства. Събитието се проведе в новия парк, където водосвет отслужи отец Стефан, а лентата преряза кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.

По проекта бяха реконструирана и рехабилитирана улична мрежа в града на 28 улици с обща дължина над 7385 линейни метра. Реорганизираха се местата за паркиране, направи се ново улично озеленяване. Благоустроиха се районите до жилищни сгради. Изцяло обновени бяха парк „Панорама", зелените площи на ул. „Сливница" и междублоково пространство на ул. "Щип". Изградено бе ново енергоeфективно осветление, което води до по-добра осветеност на улиците, зелените площи и парка. Целта бе създаването на по-добри условия за отдих и игра за жителите и децата на Гоце Делчев.

«Направеното по проекта е за всички нас, затова е важно всеки жител на общината да има отговорността да го пази», каза Владимир Москов. Той допълни, че за опазване на парка е осигурена денонощна охрана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай