Откриха най-големия спортен комплекс във Видинско

Откриха най-големия спортен комплекс във Видинско | StandartNews.com

В село Ново село бе открит най-големият спортен комплекс във Видинско, изграден с европейски средства. Откриването му се превърна в празник за жителите на цялата община. Пред голямото множество лентата на комплекса прерязаха депутатът Владимир Тошев, областният управител Момчил Станков и кметът на селото Георги Стоенелов.

Комплексът е изграден върху площ от 38 дка около бившя стадион. Той е превърнат в модерно футболно игрище с изкуствена тревна настилка, което отговаря на критериите за официлни срещи на УЕФА, а до него са изградени открит плувен басейн, лекоатлетическа писта с 4 коридора, 4 игрища – за баскетбол, волейбол, тенис на корт и минифутбол. Има два паркинга и пречиствателна станция за отпадни води. Стойността му е 5,7 млн. лв., осигурени от европейски фонд чрез програмата за развитие на селските райони.

Това съоръжение е голяма придобивка не само за Ново село, но и за цялата Видинска област, за спортистите от страната, каза при откриването депутатът Владимир Тошев.
На новооткритите игрища се състояха и първите любителски срещи. На миниигрището за футбол се срещнаха детските отбори на Видин и Ново село, а на стадона играха „Бдин" – Видин и „Славия" – Ново село. През 1954 година „Славия" е бил селски републикански първенец у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай