Откриха изложба за Палестина в Благоевград

Откриха изложба за Палестина в Благоевград | StandartNews.com

Изложбата „Палестина – Светата земя" бе открита в Благоевград от кмета Атанас Камбитов и палестинския посланик Ахмед ал Мадбух. Експозицията от фотоси е във фоайето на общината и представя исторически и културни забележителности от Палестина.

Жители и гости на града могат да видят през следващите дни „Синята Джамия Ал Акса", изработена от седеф, Корана с корици в седефен обков и „Тайната вечеря", изработена от дърво. Сред уникалните експонати са и специфични предмети от бита и сувенири от седеф, част от древната култура, история и мистика на палестинската земя.

Кметът и дипломатът разгледаха заедно изложбата и обсъдиха как в бъдеще да има обмен в сферите на културата и изкуството. Двамата обсъдиха и темите, които бяха заложени в предварителното желание на посланика - партньорство между Благоевград и Палестина в различни аспекти. Кметът Камбитов приветства идеята за инвестиции от страна на Палестина в областния център. Той представи пред Ахмед ал Мадбух и делегацията проекти, постижения на общината и бъдещи планове за развитие на общината.

„Градът ви е много красив, с млади и интелигентни хора. България и Палестина имат много общи неща, а аз съм впечатлен от природните забележителности тук. За мен ще бъде чест да работим в бъдеще заедно и да реализираме общи проекти", каза посланикът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай