Откраднаха новогодишната украса на Сливен

Откраднаха новогодишната украса на Сливен | StandartNews.com

10 крадци успяха да задигнат новогодишната украса на община Сливен. Отмъкнати са осветителни тела, стрингове, сфери, коледни играчки и топки. Голяма част от имуществото е унищожено, научи "Стандарт". По първоначални данни нанесената щета е за около 15 хиляди лева, съобщиха от община Сливен.

Кражбата е станала в нощта срещу 10 април след като са разбити вратите на два склада, собственост на общината. Те се намират на "Самуиловско шосе" и са доста отдалечени. Трима от крадците ще останат в ареста за поне 72 часа, защото имат и други криминални деяния, казаха от районна прокуратура Сливен пред "Стандарт". Мястото се охранява от служители на фирма "Общинска охрана и СОТ". Обраните помещения не са били видими от стаята на пазача, но при обхода му на обекта в светлата част на деня е установил разбитите врати, заяви управителят на фирмата Петко Чолаков. Той подчерта, че откраднатите вещи са прехвърлени през дворната ограда и натоварени на три каруци. Започнала е дисциплинарна проверка и при установяване на вина на служители на фирмата, ще бъдат наказани, увери Петко Чолаков.

От полицията в Сливен казаха, че същите крадци са ударили други две фирми. От мебелно дружество са отмъкнати макари с проводници, прекъсвачи, алуминиеви профили и други вещи за около 17 400 лева. От друга фирма пък са задигнати два броя елдвигатели за пелети на стойност 2000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай