Отказаха връщане на кмета на Видин

Отказаха връщане на кмета на Видин | StandartNews.com

Видин. Окръжният съд във Видин отказа да върне на поста му кмета на Видин Герго Гергов. Заради разследване за корупция по искане на софийската градска прокуратура след проверка на ДАНС той бе отстранен от длъжността си на 21 август т.г. от Апелативния съд – София.

Причината за разследването са нарушения при възлагане на обществена поръчка за доставка на храни за детските заведения в общината. Проверката показа, че при възлагането и общината е ощетена със 150 000 лв. Проверяващите обявиха, че кметът държи в касата си неправомерно ловни патрони и старинни монети в дома си.

Прокуратурата настоя да не бъде уважавана молбата на Герго Гергов за възстановяване. Кметът бе защитаван от адвокатите Ина Лулчева и Цецо Иванов, общински съветник от синята коалиция.

На заседанието Гергов се яви лично. В залата бяха местни лидери на партии, общински съветници, служители. Повече от тях подкрепяха кмета за връщането му на поста.

Ще обжалвам отказа, обяви веднага щом чу решението Герго Гергов. В софийския апелативен съд делото е насрочено за 30 октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай