Освободиха село от тирове край границата с Гърция

Освободиха село от тирове край границата с Гърция | StandartNews.com

Няма да се струпват десетки тирове в петричкото село Кулата, където да изчакват реда си, за да преминат в посока Гърция през граничния пункт. Това стана факт в понеделник след бърза и адекватна реакция на областния управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Той получи поредното оплакване от кмета на община Петрич Вельо Илиев за затруднено движение на моторни превозни средства в с. Кулата и в двете посоки. Местните хора миналата седмица заплашиха с блокада на шосето за южната ни съседка, тъй като вече над 2 г. са подложени на терор от камионите. Всички МПС-та преминават през селището, тъй като се ремонтира Лот 4 на Автомагистрала „Струма". Спешно губернаторът проведе разговори с директора на АПИ - Лазар Лазаров, срещна се Георги Александров, шеф на Митница Югозападна, с началника на граничния полицейски участък и с представител на КАТ – Благоевград. Решението им бе товарните автомобили да бъдат изведени от село Кулата и да бъдат разположени на участък от главен път Е-79, който в момента не се използва.

Там тираджиите ще изчакват реда си за преминаване през ГКПП – Кулата - Промахон, като за целта вече е създадена незабавна организация от сектор „Пътна полиция" и Гранична полиция. „Смятам, че по този начин ще се осигури свободното и нормално преминаване на леките автомобили и автобуси в посока Гърция, както и ще се нормализира обстановката от създаденото неудобство за жителите на село Кулата", заяви областният управител Бисер Михайлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай