Осветление, видеокамери и родителски срещи срещу детската престъпност

Осветление, видеокамери и родителски срещи срещу детската престъпност | StandartNews.com

Директорите на училищата в Благоевград инициираха среща днес с представители на институциите в града. Целта бе тревожните тенденции деца да консумират алкохол, да се разхождат безпрепятствено след установения вечерен час, да употребяват упойващи вещества и да извършват други противообществени прояви.

На срещата в петък присъстваха кметът на общината Атанас Камбитов, председателят на общинския съвет Радослав Тасков, представители на прокуратурата, полицията и родители. След дълга дискусия се стигна до комплексно становище и бяха набелязани конкретни мерки. Ще се направи преглед на осветлението в дворовете на училищата в следващите 10 дни. Ще се осигури видеонаблюдение с цел превенция на противообществените прояви в училищата по време и извън учебния процес. Ще се прави отчет от страна на полицейските управления за проверени питейни заведения за наличието на малолетни и разпространението на наркотични и упойващи вещества в тези обекти. Да се провеждат по-често родителски срещи, за да се запознават родителите с потенциалните заплахи към техните деца. Кметът Камбитов бе категоричен, че до 10 дни ще бъде направена констатация доколко са осветени училищните дворове. Ще бъдат предприети и мерки по поставянето на камери за видеонаблюдение, като част от средствата ще бъдат поети от общината.

Относно пребиваването на непълнолетни в питейни заведения и сервирането на алкохол, градоначалникът подчерта, че Благоевград има една от най-строгите наредби за опазване на обществения ред, а глобите за нарушителите са едни от най-високите в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай