Осветиха най-новия храм в Бургас

Осветиха най-новия храм в Бургас | StandartNews.com

Бургас. С тържествена церемония бе осветен най-новият православен храм в Бургас "Св. Георги Победоносец". Църквата, чийто градеж започна по инициатива на Валери Симеонов, отвори за първи път врати преди два месеца. Телевизия СКАТ и НФСБ бяха първите спонсори, а през годините с дарения се включиха и много бургаски фирми. Новопостроената църква е единствената в квартал "Победа". Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий освети храма "Св. Георги Победоносец" и благослови миряните. Лидерът на патриотите Валери Симеонов лично присъства на освещаването на храма. Тук бяха и повечето депутати от ПФ.

Иконостасът в новия храм е изработен от котелския майстор Димо Балабанов. Той е съобразен с всички канони на църквата. Дълъг е 5,75 м. и е висок около 6 м.

„Храмът е придобивка за този квартал, осигурили сме да работи всеки ден от 8 до 18 часа. Трябва хората да се обнадеждят, да имат по-реален поглед, да излязат от отчаянието и безверието и да разберат, че животът ни е в нашите ръце и всеки да даде своя личен принос.", каза Валери Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай