Още служители в мечия парк заради бум на туристи

Още служители в мечия парк заради бум на туристи | StandartNews.com

Екипът от гледачи и служители в мечия парк над Белица се увеличава заради наплива на туристи. Все повече са посетителите в Центъра за реадаптация на танцуващи мечки в Рила планина. „Радваме се на повишен интерес от началото на април, когато открихме сезона. Дори и в дъждовните дни пристигат по над 100 души. Най-много са гостите ни през уикендите. Затова вече имаме 8 гледачи, трима гидове, а ще наемем още двама души, които ще работят на барчето.

През отпускарските месеци юли и август ще има бум на туристи", твърди ръководителят на екипа в мечия парк - Васил Мадолев. Работното време започва от 10,00 часа и продължава до 18,00 часа. Причина за наплива на посетители е и ремонтираният 11-километров път от града до мечия парк. Направен е паркинг близо до информационния център, който събира 40 леки автомобила.

26-те мецани получават огромни 10-килограмови сладоледи. Те са от замразени плодове и зеленчуци, животните лягат върху тях, за да ги стопят по-бързо и после цял ден се наслаждават на вкусната храна.
Служителите пък ремонтират трети басейн, изграждат рампа на водоема, за да е удобно за мечките. Ще монтират за посетителите голям монитор с тъч скрийн, на който ще се показват снимки и клипове за обитателите на парка, ще направят и място за отдих на открито – навес и пейки, там ще има и плазмен телевизор. Възрастните хора, които не могат да обиколят всички сектори, ще гледат четириногите на телевизора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай