Организират трудова борса и в Банско преди зимния сезон

Организират трудова борса и в Банско преди зимния сезон | StandartNews.com

След трудовата борса в Разлог, която се провежда днес, ще има нова – този път в Банско. Инициативата е на общината и на Дирекция „Бюро по труда". Целта е в навечерието на поредния зимен сезон на безработните лица ще бъде предоставена информация за обявените свободни работни места на територията на общината. Събитието ще се състои в Посетителския информационен център в града под Тодорка на 10 ноември от 10:00 ч. На нея ще присъстват и представители на работодателите, което ще даде възможност за директна връзка между двете страни на трудовия пазар с посредничеството на експертите от Агенцията по заетостта.

Близо 30 работодатели от хотелиерския и ресторантьорския бизнес заявиха 300 свободни работни места за специализираната трудова борса, която започва днес в залата на читалището в Разлог от 11,00 часа. Основната цел е да се помогне на бизнеса в сферата на туризма да си осигури качествени работници.

„Интересът е много голям, доста са тези работодатели, които заявяват свободните позиции за работа директно в Бюрото по труда. На борсата обаче те ще имат възможност да представят дейността си и да проведат директни срещи с проявилите интерес безработни лица, за да постигнат договореност за тяхното наемане на работа", уточни Станислава Поповска, директор на Агенцията по заетостта в Пиринския край.

През зимния сезон в района на Банско и Разлог се наемат на работа близо 5000 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай