Описват щетите след големия пожар в Банско

Описват щетите след големия пожар в Банско | StandartNews.com

Най-вероятно късо съединение е причинило огнения ад

Благоевград. Втори ден продъжава разчистването на имота след големия пожар в курорта Банско. Започна и описването на нанесените щети.

Огънят лумна малко след полунощ в склад за въглища и къща на улица „Драма", които са собственост банскалията Лубен Пумпалов. Той стопанисва известната механа „Дедо Пене" в града. Изгоряха и две от колите му, паркирани пред сградата.

Двама огнеборци и трима други мъже пострадаха след гръмването на двете возила, трима от тях са настанени в столичната клиника „Пирогов", няма опасност за живота им. Един от пожарникарите се лекува в болницата в Разлог, а петият - пазачът на имота, веднага след инцидента бе освободен за домашно лечение.

Складът е застрахован, както и къщата.

Северната част на жилищната постройка е увредена от огнения ад. Една от стаите също е изпепелена. Лицензирани оценители пристигнаха петък от столицата, които да определят размера на щетите, за да можем да подадем необходимите документи при застрахователя, каза собственикът Любен Пумпалов – Дедо Пене. Той бе категоричен, че най-важно е здравето и възстановяването на петимата пострадали мъже. Постройките ще се ремонтират.

„В Банско са дъщеря ми и зет ми. Аз все още съм в София, чакам днес от САЩ да пристигнат другата ми дъщеря и внуците. Не е сигурно каква е причината за пожара. Изключвам умишлен палеж, според разследващите най-вероятно късо съединение е причинило огнената стихия", каза още 70-годишният банскалия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай