Оневиниха бунтар за обиди към полицаи

Оневиниха бунтар за обиди към полицаи | StandartNews.com

Един от водачите на протестите в село Гърмен срещу ромите и незаконните постройки в ромския квартал – Иван Байрактаров, окончателно отърва присъда за хулиганство.

През декември миналата година Районен съд – Гоце Делчев реши, че той не е извършил престъпление – не е засегнал обществени интереси и не е скандализирал обществото. Затова го призна за невинен. Но прокуратурата протестира това съдебно решение пред Окръжен съд – Благоевград.

Мъжът бе обвиняем, че на 25 юли 2015 г. около 20:30 часа на кръстовището за ромския квартал, в района на "Ярчев хан", е извършил непристойни действия и грубо е нарушил обществения ред. Обвинението срещу Байрактаров е, че в присъствието на участници в митинга на жители от Гърмен против незаконните постройки в квартал "Кремиковци" и случайно преминаващи граждани е обиждал полицейски служители.

Наричал ги "мишоци, продажници, безсрамници, мишки, ние ви даваме заплатите", казани многократно по мегафон. Към цивилен служител на полицията, който снимал с камера митинга, също не спестил обиди с думите: "продажник, жълтурко, защо ни снимаш бе, боклук, върви да снимаш циганите в Кремиковци, дано да отгледаш циганче".

Доводите в протеста, че обвинението е доказано по безспорен начин, са неоснователни и необосновани, смятат окръжните магистрати. Голословни са твърденията, че инкриминираните думи и изрази са били отправени към полицейските служители като цяло и в частност към един полицай. Част от тях изобщо не могат да бъдат определени като обидни или непристойни. Затова съдът оправда Байрактаров по повдигнатото му обвинение за хулиганство. Решението е окончателно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай