Окръжна болница остана на студено и без топла вода

Окръжна болница остана на студено и без топла вода | StandartNews.com

Окръжна болница в София остана на студено и без топла вода. Причина е огромната авария на „Топлофикация София", заради която от неделя хиляди абонати са без парно.

В болницата се опитват да се отопляват с климатици, духалки и на електрически печки, съобщава Нова телевизия. Кризисна ситуация още не е обявена.

Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска прокуратурата да се заеме със случая, за да установи дали това е престъпна небрежност, или умишлен саботаж. Фандъкова каза, че ще настоява всички абонати, които не са имали парно и топла вода 48 часа, да бъдат компенсирани.

Заради проблемите беше обявена и частична дървена ваканция. Оказа се обаче, че парно няма и в училища в райони, където не би трябвало да има проблем.

При температура от 15 градуса започна учебният ден в столичното 31 училище. Кварталът е „Слатина" и в него би трябвало да има топлоподаване. В училището освен липсата на топло, проблем се оказва и липсата на информация от „Топлофикация". Единственото, което директорът на училището може да направи, е да намали продължителността на часовете. Днес те ще са по 30 минути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай