Огромен трибагреник ще радва гостите на Рожен

Огромен трибагреник ще радва гостите на Рожен | StandartNews.com

Огромен трибагреник ще посреща гостите на фолклорния събор Рожен. Това съобщиха организаторите и уточниха, че българското знаме ще се простира на 7800 кв. метра.

До старта на националния събор събор остават само броени дни. Той ще бъде открит с над 200 гайди, а пускането на чалгата ще бъде забранена. Над 300 000 души се очакват на родопските поляни, съобщава Нова тв.

На трите фестивални сцени ще се изявят над 400 състава.

Над половин милион лева се очаква да спечелят хотелиерите в Родопите само от нощувки по време на тридневния събор. Много къщи за гости и хотели вече нямат свободни места за периода от 15 до 17 юли.

Припомняме, че заради Роженския събор ремонтните дейности на тунелите по направлението Асеновград – Чепеларе ще бъдат преустановени. В трите дни движението ще се извършва през тунелите, а не през обходите, които са в момента. Целта е да се облекчи максимално движението на автомобили по главната пътна артерия за събора. Ще се премахне и цялата строителна техника, която е по трасето.

Трафикът на товарните автомобили ще бъде пренасочен за Смолян през Кърджали – Ардино – Смолян и Кричим – Девин – Смолян, съобщиха още организаторите.

Вижте повече от видеото на Нова тв:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай