Огнено селфи за момче от Пловдив (ОБЗОР)

Огнено селфи за момче от Пловдив (ОБЗОР) | StandartNews.com

Момче от Пловдив е с опасност за живота, след като се опита да си направи селфи върху локомотив, но попадна под волтова дъга. 14-годишният Добрин Добрев е бил ударен от 25 000 волта ток при инцидента, станал в сряда на гара Филипово, съобщи "Марица". Седмокласникът от СОУ "Пейо Кр. Яворов" е с 55% изгаряния и опасност за живота.

На 10 февруари, около 16,30 ч. Добрин отишъл на гарата заедно с двама свои съученици, за да се снимат. Покатерили се върху товарните вагони, спрели за маневра, и в този момент 14-годишното момче било ударено от високоволтова дъга от контактната мрежа, която го хвърлила на земята. Ужасените му приятели веднага повикали помощ. Освен изгарянията детето има и рана на главата, тъй като при падането се е ударило лошо.

Момчето не помни нищо от тежкия инцидент, казват лекарите. В понеделник лекарите ще могат да прогнозират дали е отминал критичният период за пострадалото дете.

През 2015 г. 20-годишният Христо също се опита да се снима върху локомотив, но също беше покосен от волтова дъга. Момчето, заедно със своя приятелка - 15-годишната Ана-Мария, избрало гара Подуяне в столицата, за да направи желания кадър. Младежът бил ударен от ток и малко по-късно издъхнал в болницата. Момичето извади повече късмет и след известно време в кома се събуди, но не си спомняше нищо от последната си снимка с Христо. Жертва на зловещото място в Подуяне стана и Илиян, който също срещнал волтовата дъга заради селфи върху влака. Опасната игра му струваше четири месеца в болница, 20 операции и белези за цял живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай