Огнеборци гасиха къща, кола и сухи треви в Пиринско

Огнеборци гасиха къща, кола и сухи треви в Пиринско | StandartNews.com

Три пожара с материални щети гасиха пожарникарите в Пиринския край през уикенда. Огън лумнал в къща в Банско в неделя по обяд. Сигнал за пожара е подаден в 12:37 часа. Няма пострадали, стопаните навреме напуснали горящата постройка. Огнеборците се борили близо час с огнената стихия, която била обхванала покрива на сградата. Унищожени са 30 квадрата от покривната конструкция. Най-вероятно огънят е тръгнал от комина.

Неизвестен запали с коктейл лек автомобил „Фиат Пунто" в град Кресна. Собственикът на колата подал сигнал на телефон 112 за инцидента към 03,00 часа в понеделник през нощта. Веднага на мястото е пристигнал екип от РС ПБЗН -Сандански. Щети са нанесени върху двигателния отсек, предното стъкло и арматурното табло. По случая е образувано досъдебно производство.

Сухи треви вдигнаха санданските пожарникари на крак и в неделя към 15:44 часа, когато е получен сигнал за пожара. Огънят тръгнал в землището на село Лешница. Погасен е огнеборците. Изгорели са заедно с тревите и храстите и 60 лозови пръчки. Причината за инцидента е неправилно боравене с открит огън при палене на стърнища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай