Оглеждат дърво по дърво в Морската градина на Варна

Оглеждат дърво по дърво в Морската градина на Варна | StandartNews.com

Варна. Извънредна проверка и оглед дърво по дърво започнаха в Морската градина във Варна. Причината е станалият инцидент след 19 ч. миналата вечер на оживено място на алея до летния театър и Моста на влюбените, където пострадаха трима. Дърво на половин век се разцепи и се стовари върху потърпевшите, които са двама мъже - на 35 и на 79 г., и жена на 28 г. По чудо няма жертви или пострадали малчугани. По това време много родители разхождат децата си. Пострадалите са получили охлузни рани по ръцете и главите, но са били в шок от случилото се. Веднага са откарани с линейка в МБАЛ "Св.Анна", където са били превързани и пуснати за домашно лечение.

По същото това време дърво е паднало върху паркиран автомобил "Фолксваген Голф". Колата е била в района на централно кръстовище. Потрошено е предното стъкло.

Във вторник дори не духаше силен вятър във Варна и времето беше спокойно. След инцидента районът беше отцепен от полиция.

От общината обявиха, че започва спешно извънредна проверка на дърветата в Морската градина.

„Оглед на дърветата в Приморски парк се прави ежемесечно. При данни за опасност се взимат мерки веднага", съобщи Стоян Аргиров, управител на Общинско предприятие "Управление на проекти и озеленяване", който беше на мястото минути след инцидента.

„Дървото не е посочено като опасно от специалистите, няма видими показатели, които да са насочвали към нужда от отрязване, короната му е зелена. Тепърва ще се установява причината, довела до инцидента", посочи Аргиров. Дървото вече е нарязано и алеята е разчистена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай