ОДЗ „Детелина” в Кърджали посреща празниците с напълно обновена база

ОДЗ „Детелина” в Кърджали посреща празниците с напълно обновена база  | StandartNews.com

Кърджали. Дни преди Коледа тържествено бе открита обновената база на ОДЗ „Детелина" в Кърджали. „Днес е двоен празник за колектива на детската градина. След приключилия ремонт вече имаме един малък детски дворец", сподели директорката Силвия Петрунова и благодари на общината за проявената грижа.

През последните години над 80 на сто от предучилищните заведения в областния град и по –големите села в общината са санирани. Тази дейност ще продължи, защото ние всички сме длъжници на нашите деца", каза Ширин Сюлейман, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности" и поздрави всички с новата придобивка.

40 години след построяването й сградата на ОДЗ"Детелина" бе напълно ремонтирана по проект за енергийна ефективност. Финансирането е в размер на 250-300 хил.лв. от Международен фонд „Козлодуй". Проектът е един от най – мащабните, извършвани в детски заведения на територията на общината.Ремонтните дейности продължават осем месеца, направена е подмяна на дограмата, външна изолация на сградата, подмяна на цялата отоплителна система като са монтирани слънчеви колектори, направена е топлоизолация на покривните помещения. Със съдействието на дарители в детското заведение е закупено и ново обзавеждане за занималните.

„Заради продължилия повече от половин година ремонт се е наложи частична реорганизация на дейността, но учебно –възпитателният процес не прекъсна, единствено през месец август. Родителите също проявиха разбиране и са изключително доволни, че децата им ще се възпитават в нова и модерна база", обясни директорката Силвия Петрунова.

В ОДЗ „Детелина" са обхванати 150 деца от кв. Боровица в общо 5 детски групи и една яслена. Средномесечната посещаемост е много добра 120-130 деца, а пълняемостта при подготвителните групи е почти на 100%.

Тържественото откриване на обновената база съвпадна с традиционното честване на настъпващите коледни и новогодишни празници. Децата посрещнаха Дядо Коледа и представиха богата програма. Край елхата малчуганите рецитираха стихчета, пяха и танцуваха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай