Обучение за помощ на жертви на трафик

Обучение за помощ на жертви на трафик | StandartNews.com

В Благоевград се проведе обучение на тема „Трафикът на хора в България". То е било организирано за служители в сектор „Обществен ред и сигурност" на общината, обществени възпитатели към местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, инспектори към „Детска педагогическа стая" в ОД на МВР – Благоевград и социални работници.

Целта бе да се повиши квалификацията на участниците във връзка с актуалните тенденции в извършването на престъпления, свързани с трафика на хора, съответно видовете експлоатация, профилите на трафикантите. Те са запознати със законодателната рамка на това престъпление в България, както и за създаването на местен координационен механизъм на работа при случаи на жертви на трафик.

Участниците в обуението са научили как да идентифицират предполагаеми жертви на трафик на хора – идентификация на първо ниво и съответно да идентифицират видовете експлоатация, имайки предвид предмета на дейност на всеки представител на съответната институция. Най-важното е, че хората, които се обучаваха, вече ще знаят как по най-добрия начин да помогнат на жертви на трафика на хора и към кого да се обърнат за съдействие.
Владимир Симеонов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай