Общо 14 медала "Баща мечта!" ще бъдат раздадени в Града на розите

Общо 14 медала "Баща мечта!" ще бъдат раздадени в Града на розите | StandartNews.com

Стара Загора. В инициативата „Моят баща е мечта за всяко дете" в Казанлък се включиха общо 74 деца със свои рисунки и есета по зададената тема, съобщиха организаторите от центъра за обществена подкрепа в града. Тя е част от Националната кампания „Да бъдеш баща" и международния проект - „Man-Care" (http://mencare.bg), които целят да фокусират вниманието на обществото върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

Общо 14 бащи и техните синове и дъщери ще получат награди, грамота и медал „Баща мечта". В категория „Рисунка" победителка е 7-годишната Александра Петрова, а като най-добро е оценено есето-съчинение на 10-годишния Лъчезар Йорданов. Многото интересни художествени произведения за конкурса – есета и картини, са накарали журито да излъчи и няколко специални награди.Наградите за победителите са осигурени от казанлъшкия театър „Любомир Кабакчиев"един местен ресторант и местна книжарница.

„Всеки, който изпитва някакво затруднение, относно своето дете – конкретен казус или проблем, или просто има нужда от съвет, може да ни потърси, посочва шефката на центъра за обществена подкрепа Мария Гинева. Специализираната помощ и консултациите от психолог, социален работник, юрист, педагог, логопед. са напълно безплатни.

Центърът за обществена подкрепа, който се управлява от сдружение „Бъдеще за децата с увреждания", е партньор на Фондация „ЛАЛЕ" и Фондация „ОУК". Благодарение на тях кампанията „Да бъдеш баща" се реализира в България. Инициативата „Моят баща е мечта за всяко дете" е част от заложените дейности по проект „Прегръдка за всяко дете", който цели намаляване броя на децата в социални институции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай