Общински съветници от Димитровград погребаха символично демокрацията

Общински съветници от Димитровград погребаха символично демокрацията | StandartNews.com

Местните парламентаристи от групата на Коалиция "Да за Димитровград"направиха символично погребение на демокрацията в Димитровград в знак на протест срещу заличаването на Стефан Димитров като общински съветник.

Общинските съветници положиха карамфили до зала „Гросето", където заседава ОбС на Димитровград, оставиха запалени свещи и прикадиха с тамян и сложиха плакат „Тук ли умира демокрацията?". Акцията си обясниха, че е израз погребаната демокрация.

Екскметът и бивш председател на местния общински съвет Стефан Димитров беше заличен преди дни от ОИК като общински съветник след сигнал, подаден от председателя на местния парламент, че не е положил клетва. Той е отсъствал от клетвата и освен това няма депозирана извинителна причина за това.

Събралите си в негова защита днес съветници прочетоха декларация, която е разпратена до ЦИК, омбудсмана Мая Манолова и областния управител на Хасково Станислав Дечев. От Коалицията искат и отмяна на решението за заличаване на Димитров.От "Да за Димитровград" обявиха още, че решенията на ОИК -Димитровград не са юридически, а политически.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай