Общински крамоли пребазират казанлъшката библиотека „Искра"

Общински крамоли пребазират казанлъшката библиотека „Искра" | StandartNews.com

Стара Загора. Общински крамоли и безумни претенции на ръководството на народно читалище „Искра-1860" e на път да прокуди една от най-старите библиотеки в страната – казанлъшката „Искра", от истинския и дом. На своето редовно заседание днес градските старейщини гласуваха тя да се премести от читалището в западното тяло на бизнес-сграда, собственост на общината.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова бе упълномощена да възложи изработване на инвестиционни проекти за промяна при строителството на западното тяло на бизнес-сградата - вместо магазини, конферентна зала и офиси да се проектира библиотека. Предложението за пребазиране на общинската библиотека „Искра" бе прието с 27 гласа „за" и един „въздържал се" от 31-членния местен парламент на казанлъчани.

Общинските съветници грасуваха и остра декларация на несъгласие с претенциите на читалище „Искра 1860"- общинската библиотека да плаща непосилния наем от над 400 хил. лв. „Библиотека „Искра", една от най-старите въ странат, е съхранена, благодарение на поколения родолюбиви казанлъчани, събирали лист по лист и книга по книга... Настояваме де се спре със злоупотребата с общинска собственост, с историята и търпението на казанлъшката общественост и приканваме ръкводството на читалището да преустанови незабавно паричните претенции и атаките си срещу общинска библиотека „Искра", се казва приетата единодушно декларация.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай