Общината дава рамо на новия шеф на Старозагорската опера

Общината дава рамо на новия шеф на Старозагорската опера | StandartNews.com

Закъсалият оперен театър, който тази година ще отбележи своята 90-годишнина, ще получи 150 хиляди лева помощ от общинския бюджет

Старозагорската община ще даде рамо на изпадналата в тежка финансова криза Държавна опера в града. Това стана ясно при първата официална среща на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и неговия заместник по социалните и културни въпроси – Иванка Сотирова, с новия шеф на операта Огнян Драганов днес.

Старозагорският градоначалник е уверил, че общината ще помогне със 150 хил. за разплащането на една част от дълга към доставчиците, който е общо за над 700 хил. лв. Това обаче може да стане след като общинските съветници гласуват предложението на кмета на предстоящата през май сесия.

„Жестът е много голям, ще ни помогне да вземем глътка въздух и да продължим с важните задачи за предстоящата изключително отговорна юбилейна за операта година", благодари за подкрепата Огнян Драганов. Според новият шеф операта на Стара Загора и като сграда, и като условия за работа е културен институт, съизмерим с европейската модерна опера. Очаква се идната седмица Драганов да представи своя екип, с който смята да изправи на крака закъсалата опера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай