Община Велико Търново спечели ефирната честота 98.0 MHz

Община Велико Търново спечели ефирната честота 98.0 MHz | StandartNews.com

Велико Търново. Община Велико Търново спечели конкурса за аналогово радиоразпръскване, открит в началото на годината от Съвета за електронни медии.

На честота 98.0 MHz на първо място бе класиран проектът на Общината за създаване на програма „Общинско радио Велико Търново". Спечелването на лиценз за радиодейност не означава, че Общината се отказва от кабелното разпространение на програмата.

Ефирното излъчване ще улесни преноса на сигнала до населените места, в които все повече се оказва, че радиоточките са единственият за хората източник на местни новини и информация. Ефирната програма, с която Общината участва в конкурса, е с продължителност 24 часа, като в кабелното разпространение към населените места за сега ще се запази четиричасовата програма, регистрирана от СЕМ.

Според направените предварителни технически анализи програмата на Общинското радио ще може да се приема и слуша с добро качество освен в населените места на община Велико Търново и на територията на съседните общини. Очаква се ефирното разпространение да стартира през есента на тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай