Oбщина Момчилград подкрепи тютюнопроизводители

Oбщина Момчилград подкрепи тютюнопроизводители | StandartNews.com

Кърджали. Община Момчилград подкрепя тютюнопроизводителите в справедливите им искания срещу забавянето на изкупната кампания и ниските цени на тютюна. Това заяви градоначалникът Акиф Акиф след среща с местните кметове на населени места. Той се солидаризира с мнението на зам.-председателя на ДПС Рушен Риза, който неотдавна заяви че готвените промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия трябва да гарантират повече справедливост за производителите.

Градоначалникът посочи още, че производството на табак остава водещ отрасъл в региона и че хиляди семейства се прехранват от тази продукция.

Селските управници декларираха, че следят изкъсо кампанията.„Твърдо заставаме зад исканията на тютюнопроизводителите и ги подкрепяме. Некоректно и популистко е изказването на народния представител от ГЕРБ Цвета Караянчева, която заяви, че кметове на населени места взимат комисионни от фирми при подписване на договори с тютюнопроизводители", коментираха кметовете на населени места. Според тях, с вчерашното си изказване пред bTV депутатката от ГЕРБ е целяла единствено да създаде излишно напрежение сред производителите, вместо да търси и предлага решение на ситуацията.

„Бихме искали да чуем от г-жа Караянчева аргументирана теза със синтезирани факти, а не безидейно говорене чрез лъжливи интерпретации", бяха единодушни участниците в срещата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай