Община Казанлък е готова с проекти за 170 млн. лв.

Община Казанлък е готова с проекти за 170 млн. лв. | StandartNews.com

Бюджет, 2015 г. ще бъде изцяло в полза на хората и ще стигне най-близо до тях, подчерта кметът на общината Галина Стоянова след приемането на първо четене на бюджетната рамка

Стара Загора. „И през тази година ще продължим стремежът и политиката на общината да бъдем близо до нуждите на казанлъчани и в този смисъл бюджетът за 4-тата година на нашия мандат ще стигне най-близо до хората". Това заяви кметът на община Казанлък Галина Стоянова след приемането на бюджет 2015. Приходите и харчовете в общинската хазна бяха приети на първо четене от днешното заседание на общинските съветници. Според Стоянова бюжетът за 2015 г. е балансиран и изпълним, съобразен е с приоритетите на приетата програма за управление и стратегията за развитие на общинта. Бюджетната рамка е разработена с широкото участие на специалисти, експерти, гражданския сектор и цялата общественост, особено в частта за годишната инвестиционната програма. Подобряване на пътната инфраструктура, обновяване и модернизиране на базаата в образованието, здравеопазаването и социалните дейностии са основните цели в тазгодишния бюджет, подчерта кметицата. За ремонта и асфалтирането на голям брой улици и в Казанлък и населените места са отделени близо 2 млн. Изцяло ще променят облика си два от най-големите квартали в Града на розите - „Васил Левски" и „Изток. В сферата на екологията ще бъдат довършени двата най-важни проекта – за градската пречиствателна станция за опадни води и претоварната станция на реигоналното депо за битови отпадъци. В бюджет 2015 г. са предвидени средства и за довършване на всички европейски проекти, на стойност близо 90 млн. лв.

Кметът Галина Стоянова подчерта още, че за новия програмен период 2015-2020 г. общинските експерти са разработили 35 проекта близо за 170 млн. лв. и има готовност да кандидатства за тяхната реализация с европейски средства веднага след отваряне на програмитге през май т. г.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай