Община Гърмен чества празник с Международен фолклорен фестивал

Община Гърмен чества празник с Международен фолклорен фестивал | StandartNews.com

Благоевград. Община Гърмен ще отбележи своя празник с множество прояви между 22 и 26 април. С най-голямо нетърпение местните жители и гостите очакват петото издание на Международния фолклорен фестивал „Да пеем и танцуваме заедно", който ще се проведе в петък и събота. В първия ден на музикалното събитие своя талант ще покажат българските участници, а на следващия – чуждите групи. Всички пък ще направят шествие от древното селище Никополис ад Нестум до центъра на Гърмен.

Ще има конкурс за рисунка, рецитал, ще се открият обновените кметства в селата Лещен и Крушево. Организира се и Ден на таланта, както и футболен турнир, ще има надпревара и по шах. Малчуганите от ОДЗ ще подредят великденска кулинарна изложба. През всички дни ще се пее и танцува на сцената, ще се проведе и концерт – ревю.

„Вярвам, че ще зарадваме жителите на общината и гостите ни с празничните прояви. За нас е важно да доставим приятни емоции на всички. Ще имам среща с ръководителите на фолклорните групи, за да обсъдим бъдещето на фестивала. Закриването на празничните събития ще е на 26 април вечерта със заря", заяви кметът на община Гърмен Минка Капитанова (на снимката).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай