Община Благоевград: Не палете огън до житата

Община Благоевград: Не палете огън до житата | StandartNews.com

Благоевград. Във връзка с настъпилата „восъчна зрялост" на житните култури и засилената опасност от пожари общинското ръководство на Благоевград се обърна с апел към жителите за повишено внимание и стриктно спазване на противопожарните мерки. В специална заповед на кмета Атанас Камбитов са посочени главните опасности и мерките за предотвратяване на пожари.

„Най-често през лятото възникват такива инциденти при палене на огън на открито или от неугасени цигари. Опасност представляват и паркираните моторни превозни средства в площите с посеви и в непосредствена близост до зърнено-житните култури", обясняват от общината.

Кметът забранява използването на сигнални ракети и огнестрелно оръжие. Изключително внимателни трябва да бъдат при боравенето с огън билкарите, пчеларите, туристите и обикновените граждани, които отиват на пикник или разходка. Фирмите, които се грижат за републикански, общински и частни пътища, преминаващи през или покрай житни посеви, са длъжни да осигурят механичното отстраняване на сухите треви и храсти, запалими предмети и материали край шосетата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай