Община Банско с приз за достъп до информация

Община Банско с приз за достъп до информация | StandartNews.com

Благоевград. Община Банско получи поредно признание. По случай Международния ден на правото да знам на 28 септември Фондация „Достъп до информация" връчи своите годишни награди за принос в областта на свободата на информация. Планинската община бе отличена сред общинските администрации за своето адекватно и навременно предоставяне на информация на граждани съгласно Закона за достъп до обществена информация.

Заместник-кметът Александър Мацурев прие наградата „Златен ключ". Той благодари на организаторите за високата оценка на работата на общинска администрация за утвърждаване на демократичното право на гражданите да бъдат информирани.

Целта на ежегодните награди е да се насърчава публичната власт да изпълнява задълженията си по Закона за достъп до обществена информация, да бъде прозрачна и отчетна пред обществото.

Друга задача на фондацията е да окуражава активните граждани, журналистите и неправителствените организации да упражняват правото си на достъп до информация. Не се спестява истината и за тези публични институции, които нарушават правото за достъп до информация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай