Община Банско подкрепя развитието на бадминтона

Община Банско подкрепя развитието на бадминтона | StandartNews.com

Кметът на община Банско Георги Икономов посрещна в кабинета си българските състезателки по бадминтон Стефани и Габриела Стоеви. Двете бяха заедно с треньора си Гюнтер Хубер, мениджъра Каролина Зографова и физиотерапевтите Жаклин Мартучи и Борислав Чонгов.

На срещата с градоначалника сестри Стоеви разказаха за постиженията си в спорта и за трудния път до утвърждаването им на 14-о място в света. В курорта пък над 60 малки деца спортуват с удоволствие бадминтон. Има и утвърдени състезатели от града - Иван Икономов, Георги Мутафчиев, Георги Балев, Димитър Русков и Надя Мицина, някои от тях вече се изявяват и като съдии на различни първенства. Всички те имат подкрепата на общината, за да се развиват.

„Бадминтонът е сравнително нов спорт, но е изключително атрактивен и интересен. Радвам се, че броят на децата, които имат желание да го практикуват, с всеки изминал ден се увеличава. Ние подкрепяме всички спорни клубове в общината, защото така развиваме физическата култура и здравето на подрастващите", увери кметът Икономов. Той изрази готовността си за съдействие при бъдещ обмен на професионален опит между екипа на двете състезателки и спортния клуб в Банско. След срещата се състоя демонстрационна игра, по време на която Стоеви споделиха някои интересни тактики, които прилагат на големите европейски и световни турнири. Гостите получиха цветя и рисунки от най-малките членове на отбора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай